kontakt

Galleri Nord-Norge

Havnegata 3
9404 Harstad, Norway

Besøksadresse: Normannsgate 1
Telefon +47 77 02 81 00
post@harstadkulturhus.no


INFORMASJON
Inngang til galleriet og utstillingene er gratis.

Bygningen har tilgang til galleriene i første etasje for rullestolbrukere, og det finnes en heis til det øvre galleriet. Spør personalet ved ankomst for veiledning.

De galleriansatte er alltid tilgjengelig for å hjelpe med informasjon om utstillinger og galleriet.


BELIGGENHET
Galleri Nord-Norge ligger i hjertet av Harstad, kun en kort gåtur unna bussholdeplass, hurtigbåtkaia og Hurtigruten. 


BYGNING
Arkitekt: Jan Inge Hovig MNAL og ombygging: A3 arkitektkontor AS

Anlegget som ble oppført som Harstad svømmehall og samfunnshus, tegnet av arkitekt Jan Inge Hovig (1920-1977), ligger midt i sentrum av byen. I 1999 ble A3 arkitektkontor AS engasjert for å bygge om svømmehallen til galleri og ombyggingsarbeidene var ferdig i 2001. Bygningen er en av de mest karakteristiske i byen og inngår i det såkalte samfunnshuskvartalet.

Bygningen er dominert av de kraftige betongskivene som fungerer både som etasjeskiller og avgrensning av taket og fasaden er kraftige glassfelter. Flisene fra svømmehallen er bevart langs galleriets yttervegger. En hvit kube for visning av kunst uten dagslys er føyd inn i rommet. Dette gir muligheter for et mangfold av medier og utstillingsvarianter  gjennom hele året. Den slående moderne bygningen huser rundt tolv skiftende utstillinger årlig. Galleri Nord-Norge er også arena for Festspillene i Nord-Norge og ILIOS-festivalen.


STRATEGISKE SAMARBEIDSPARTNERE

Galleriet samarbeider blant annet med Nasjonalmuseet, NordNorsk Kunstmuseum, SKINN, Nord Norsk kunst organisasjon, Nord-Norske bildende kunstnere (NNBK) og Norske Kunsthåndverkere NordNorge (NKNN).