Understrømmer

Nord-Norske Bildende Kunstnere 50 år

2.OKTOBER - 7.NOVEMBER 2021

Å balansere lys og mørke


I en underlig og utfordrende tid åpnes nye rom for å bearbeide det som skjer og hvordan vi forholder oss til situasjonen, hverandre, naturen.

Vi fyller visningsstedene og inviterer nå publikum til å komplettere kunsten.

“Gi denne sansingen plass og tid, undre seg over den. Gi rom for følelsene sansingen skaper.” -fra utstillingsteksten av Per Bjarne Boym. 

NNBK har produsert syv unike utstillinger i samarbeid med sentrale visningssteder i Nord-Norge for å markere NNBKs 50-års jubileum. Vi utfordret våre medlemmer til å bidra med nye verker som resulterer i utstillinger basert på sanselige fenomener; Equinox, Tvelys, Hildring, Solhund, Understrømmer, Aura og Halo. Utstillingene representerer et ferskt og fokusert innblikk i det mangfold som finnes av kunstnere og uttrykk i den nordlige kunstscenen.


UTSTILLINGSÅPNING LØRDAG 2. OKTOBER KL 13.00

Vi har gleden av å ønske velkommen til åpningen av salgsutstillingen Understrømmer, med bidrag fra medlemmer i Nord-Norske Bildende Kunstnere. Utstillingen huser 60 kunstverk. 

Velkomst ved direktør Peter Krarup. 

Kunstnerisk innslag ved trombonist Asbjørn Abelseth fra Hærens musikkorps. 
Tale ved styremedlem fra Nord-Norske Bildende Kunstnere. 

Arrangmentet er gratis. NNBKs 50-års jubileum er støttet av: Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommune, Bodø kommune, Bergesenstiftelsen, Nordnorsk Kunstnersenter. 


Samarbeidspartnere: 

Bodø kunstforening, Pikene på Broen, Tromsø kunstforening, Galleri 2, Galleri Nord-Norge, Vadsø Kunstforening og Sámi Dáiddaguovddáš/Samisk senter for samtidskunst