NORD & NEVER

Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge

7.NOVEMBER - 10.JANUAR 2021

En stormønstring av nordnorsk kunsthåndverk. 

Fagorganisasjonen Norske Kunsthåndverkere presenterer sine medlemmer for å belyse hva som rører seg på feltet i nord. I hovedrommet blir det fokus på tekstilkunstner Inger-Anne Nyaas som bor og jobber i Kabelvåg. Nyaas er opptatt av gjenbruk i sine arbeid og installasjoner.

Øvrige deltakere på utstillingen er blant andre:

Silja Skoglund, Cecilie Haaland, Philip Spillmann, Solveig Ovanger, Cathinka Mæhlum, Ingrid Larssen, Mette Paalgård, Kari Elfstedt, Margareth Troli, Toril Bonsaksen, Ari Pyörälä, Heidi Kristiansen, Sylvia Henriksen, Guri Moe, Grethe Winther-Svendsen, Ingunn Milly Hansen, Turid Steen, Janne Henrikke Rasmussen m fl.


Kunsthåndverk er tradisjonelt kunstobjekter med en klar materialforankring og historiske røtter i håndverket. Kunsthåndverkerne har hovedsakelig benyttet materialer som tekstil, keramikk, metall, glass, tre og lær. Dagens kunsthåndverkere har utvidet fagets nedslagsfelt både når det gjelder valg av materialer og teknikker, og lager gjenstander som spenner fra billedkunst til bruksgjenstander.

UTSTILLINGSÅPNING 
LØRDAG 7. NOVEMBER // KL. 13:00


Utstillingsåpningen er gratis, men av smittevernhensyn må vi registrere navn og kontaktinformasjon på alle som deltar på arrangementer. Ved å klikke på knappen over kan du gjøre dette på forhånd, og samtidig reservere deg en plass til åpningen. Det er kun plass til et begrenset antall mennesker i Galleri Nord-Norge for at vi skal kunne opprettholde avstandsreglene for å begrense smittespredning av Covid-19.  

Det vil også være mulig å registrere seg ved ankomst til galleriet, med forbehold om at det er ledig plass. 

Les mer her