THOR ERDAHL

23.FEBRUAR - 24.MARS 2019

Billedkunstneren Thor Erdahl (1951) er født og oppvokst i Kabelvåg. Han har utdannelse fra Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Etter et tiår i Oslo vendte han tilbake til Kabelvåg og har siden vært en markant kunstner i landsdelens kunstmiljø. 23. februar til 24. mars kan du se et utvalg av Thor Erdahls bilder i Galleri Nord-Norge.

Maleriene til Thor Erdahl preges av et moderne billedspråk, store formater og sterke farger. Det er landskapet fra Lofoten som abstraheres i maleriene på en fabulerende og fantasifull måte.

Et stort utvalg av hans bilder henger i offentlige bygg som utsmykning. I Harstad er hans verker innkjøpt av Harstad Bibliotek og Harstad Sykehus. Thor Erdahl har vært utstilt under Festspillene i Nord-Norge i 1975, 77, 78 og 2001, hadde separatutstilling under FINN i 1981 og var festspillutstiller i Galleri Nord-Norge i 2003.

I 2013 kunne Harstadværingene se hans kunstverk på Kafé De 4 Roser. Han har deltatt flere ganger på Den Nord-Norske kunsutstilling, Statens Kunstutstilling og Nord-Norsk Samtidskunst.

Sammen med kunsthåndverker Inger Anne Nyaas driver Thor Erdahl Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum. Galleriet viser skiftende utstillinger og kunstnernes private samling av kunst og gjenstander.

Les mer her