KREATIV KVELD - MANDALAROSE

18:00-21:00

3.MAI - 3.MAI 2017

Kreativ Kveld – MandalaRose med Siv Moa

Siv Moa inviterer i forbindelse med sin utstilling «Livets Blomst - Symfoni i Geometri»,
til å skape Mandala-kunst i regnbuens farger gjennom fordypning i Livets Blomst mønster. Med den 12-delte fargesirkel som pallett og Gothes filosofi om farger som inspirasjon fordyper vi oss i fargenes og formenes verden.

Ingen forkunnskaper er nødvendig!

// TIDSPUNKT : Onsdag 3. mai kl 18:00-21:00
// PRIS: 1000,- inkludert høykvalitets materiell fra Harstad Kunst & Innramming: Den 12-delte fargesirkels Mandalafarger samt hvit og sort i merket Derwent Watercolour Pencils. Pensler, passer, linjal, blyant, blyantspisser & viskelær
2 akvarellark, Archer 300gr, 20x20 cm

Et eksempel på et Mandala er åtteblads-rosa, ornamentet som har røtter helt tilbake til den sumeriske kultur og som finnes i den tradisjonelle folkekunst rundt om i verden, og som i Norge er kjent i Hardangersøm og Selbumønster (Selbu-rose/Selbu-stjerne). Denne stjerne med åtte blomsterblad er kjent for å representere kjærlighet til skjønnhet.

Folkekunstens geometriske treutskjæringer konstruert ved hjelp av passer og linjal, Karveskurd-rosa, er kjent for sine roser og stjernemønstre skapt av flerkantede figurer, sirkelbuer og blomsterblads-former fra Livets Blomst. Stjerneblomsten betraktes gjerne som det høyeste en kan strekke seg mot og la seg ledes av.

Det er nettopp slik vi også skal tegne og male våre MandalaRoser. Vi skal fordype oss i Mandalaens tidløse og universelle kunstneriske tradisjon, som i sin geometri kan minne om en roses kronblad omkransende sin blomsterknopp.

"Som solen kan vekke regnbuens farger i en duggdråpe og male regnbuer inn i himmelen,
kan en MandalaRose gjøre regnbue til sirkel i vårt innerste indre speil"


// PÅMELDINGSFRIST: 24. april
Det er kun 6 plasser på kurset, slik at alle får personlig oppfølging hele kvelden.

Les mer her